Εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, στο πλαίσιο των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Παΐσιο, στον Μαραθώνα.


Video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με κάθε λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου, οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις, προς τιμή του Αγίου Παϊσίου, στο παρεκκλήσιο του ενοριακού ναού της Αγίας Βαρβάρας στον Μαραθώνα.


Το βράδυ της Τρίτης τελέστηκε ιερά παράκλησης και μικρά λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Παϊσίου, μετά την ολοκλήρωση του οποίας, πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετική μουσικοχορευτική βραδιά, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια. Σ' αυτήν συμμετείχαν κλιμάκιο της χορωδίας και η ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας - Σπετσών και Αιγίνης, με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Καλομοίρη που εντυπωσίασε και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, με εξαιρετική παρουσία, όπως πάντα και χοροδιδασκάλους τον Αντώνη Χναράκης και τη Φλώρα Γκλαβά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ενοριακό Ταμείο Έργων Φιλαδελφίας, του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων από το Ενοριακό Ταμείο Έργων Φιλαδελφίας λειτούργησε μικρό παζάρι, τα χρήματα από το οποίο θα διατεθούν για τις ανάγκες του ναού και των οικογενειών που στηρίζει.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, η δημοτική σύμβουλος κ. Καίτη Σαλπέα και πλήθος πιστών που επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στις διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις. Τη χορευτική εκδήλωση στήριξε η ΚΕΔΑ. Τον ήχο είχε αναλάβει η εταιρία Δερματάς.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png