Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Μητρόπολη της Αίγινας.


Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στην Μητρόπολη της Αίγινας που εορτάζει, ο πανηγυρικός εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά το πέρας του οποίου ξεκίνησε η λατρευτική πομπή της ιεράς εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους του νησιού και στην παραλία. Τελέστηκε δέηση στο Νοσοκομείο, στην περιοχή της ενορίας του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στην παραλία της Αίγινας. Εκεί έγινε μία ακόμη δέηση στο κτήριο του Παλιού Δημαρχείου.


Η λατρευτική πομπή ολοκληρώθηκε με την είσοδο του κλήρου και των πιστών στη Μητρόπολη της Αίγινας. Το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα ο εσπερινός, η παράκληση και τα εγκώμια της εορτής της Κοιμήσεως.

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου θα προγραμματιστεί η προγραμματισμένη εκδήλωση στο προαύλιο της Εκκλησίας, με ώρα έναρξης στις 20:30. Θέμα: "Ο Καποδίστριας στην Αίγινα. Κυβερνητικό του έργο". Θα προβληθεί το γ' εικονοποιημένο επεισόδιο μιας σειράς για την ζωή και το έργο του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Η παρουσίαση αυτού του επεισοδίου ήταν  προγραμματισμένη να γίνει πέρυσι, ως συμβολή του Ε.Σ του Μητροπολιτικού Ι. Ναού στον Πανελλήνιο εορτασμό των 200 χρόνων από της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, αλλά λόγω των συνθηκών τελικά δεν έγινε.

Στη συνέχεια, ο Μουσικός Σύλλογος "Εστουδιαντίνα" θα παίξει και θα τραγουδήσει 21 παραδοσιακά τραγούδια, μερικά από τα οποία είναι Μικρασιατικά. Η συναυλία αποτελεί συμβολή στα 100 χρόνια από την καταστροφή του 1922. Θα προσφερθούν αναψυκτικά, γλυκά και εδέσματα, τα οποία θα φροντίσουν για την παρασκευή και διανομή τους κυρίες της ενορίας. "Είναι άπαντες προσκεκλημένοι", αναφέρει η πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png