Προσκύνημα στην Παναγιά τη Φανερωμένη. Ένα σπάνιο προσκυνηματικό μνημείο, συνυφασμένο με την θρησκευτική παράδοση του νησιού.


Πλήθος πιστών, κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, επισκέφθηκαν την κατακόμβη της Παναγιάς της Φανερωμένης, για να προσκυνήσουν και να βιώσουν ένα μοναδικό θρησκευτικό χώρο με πλούσια παράδοση. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε ο μεγάλος εσπερινός η αρτοκλασία και η περιφορά της εικόνας.


Εννέα μέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η εκκλησιά μας γιορτάζει τα εννιάμερα της Παναγίας και η Αίγινα τιμά αυτή τη γιορτή με ένα σπάνιο προσκυνηματικό μνημείο και μία παράδοση που εξακολουθεί να αντέχει στο χρόνο.
 
Η είσοδος και ο διάδρομος προς την κατακόμβη σημαιοστολισμένα, φροντισμένα και πεντακάθαρα, αναγεννούν στον προσκυνητή τα βιώματα του καλοκαιριού που φεύγει, όπως ο ήλιος δύει την ώρα της περιφοράς και ντύνει τη φύση.
 
Για όσους δεν γνωρίζουν που βρίσκεται και θέλουν να επισκεφθούν την εκκλησία, είναι στη Λεωφόρο Φανερωμένης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png