Πανηγυρικός εσπερινός, για την ανακομιδή των ιερών λειψάνων, του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης.


Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, μέγας πανηγυρικός, Αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, για τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων, του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης., στο ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Αίγινας. 


Στο πλαίσιο των λατρευτικών και λοιπών εκδηλώσεων για την επέτειο των 400 χρόνων από την Κοίμηση του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης, το πρωί της Τετάρτης θα τελεστή Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου κ. Εφραίμ.

Το απόγευμα στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα: "400στή επέτειος από της κοιμήσεως του εν Αγίοις πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης και η ιστορία του Νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος" 100ή επέτειος από της ιδρύσεως αυτού 1921 – 2021)" με ομιλητές τον κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλο, συγγραφέα - ερευνητή και τη δ. Σταματίνα Πανταζή, φιλόλογο.

Θα ακολουθήσει η απόδοση βυζαντινών ύμνων, από μέλη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως "Ο Άγιος Νεκτάριος", υπό τη χοραρχία του πρωτοψάλτου και μουσικοδιδασκάλου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png