Το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου στο ναό του Αγίου Νεκταρίου.


Κατανυκτική η ατμόσφαιρα σήμερα στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, όπου τελέσθηκε το μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου όπως άλλωστε και σε όλους τους ενοριακούς ναούς του νησιού. Κατά τη διάρκεια του διαβάζονται τα επτά Ευαγγέλια και οι επτά Ευχές, ενώ οι ιερέας σταύρωσε στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες του πιστούς. Καθώς βρισκόμαστε ήδη στο μέσο της Μεγάλη Εβδομάδας αρκετοί ήταν οι πιστοί που έφτασαν σήμερα το απόγευμα μέχρι τη Μονή του Αγίου Νεκταρίου για να προσκυνήσουν και για να συμμετέχουν στο Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου.


Η ανοιξιάτικη Αίγινα στην περιοχή του Κοντού δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα με τις μυρωδιές τις εξοχής που οι κάτοικοι της Αίγινας και οι επισκέπτες οι οποίοι έρχονται για χρόνια, έχουν συνδέσει με τη Μεγάλη Εβδομάδα. Λαογραφικά η Μεγάλη Εβδομάδα έχει συνδεθεί επίσης με ένα τραγούδι που έλεγαν τα παιδιά μετά την Κυριακή των Βαΐων: "Μεγάλη Δευτέρα ο Χριστός στη μαχαίρα, Μεγάλη Τρίτη ο Χριστός εκρύφθη, Μεγάλη Τετάρτη ο Χριστός εχάθη, Μεγάλη Πέμπτη ο Χριστός ευρέθη, Μεγάλη Παρασκευή ο Χριστός στο καρφί, Μεγάλο Σάββατο ο Χριστός στον τάφο. Κυριακή ο Χριστός ανέστη".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png