Ο πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα.

agios-sostis-perdika-00.JPG

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιείται το πανηγύρι της εκκλησίας του Αγίου Σώστη στην Πέρδικα, που γέμισε από κατοίκους του νησιού που βρήκαν την ευκαιρία μαζί με το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Σώζοντος να περάσουν ένα όμορφο βράδυ στην παραλία και τα καταστήματά της.



Οι πάγκοι με τους λιανοπωλητές για μία ακόμη χρονιά δημιούργησαν την γνώριμη εικόνα στο δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία.

Η γιορτή στην Πέρδικα ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα, με τον κόσμο να φτάνει για να παρακολουθήσει την ακολουθία του εσπερινού και τις αρτοκλασίας. Μετά το τέλος της αρτοκλασίας, άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, μετέφεραν την εικόνα στο προαύλιο της εκκλησίας και ξεκίνησε η περιφορά της, δια μέσου της παραλίας της Πέρδικας. Στην παραλία πολύχρωμα πυροτεχνήματα φώτισαν εορταστικά τον ουρανό. Μετά τις δεήσεις και την επιστροφή της εικόνας στην εκκλησία οι πιστοί ανασπάστηκαν την εικόνα.

Αύριο το πρωί οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τη Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Σώστη, ενώ όπως αναμένεται θα συνεχιστεί η προσέλευση των κατοίκων του νησιού, από όλες τις περιοχές της Αίγινας.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Μούρτζης και Δημήτρης Καραγιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτής, ο λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης και πλήθος κόσμου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png