Με μεγάλη συμμετοχή πιστών η ακολουθία του επιταφίου στην Αγία Ειρήνη.


Είναι μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης, αλλά και τις προσωπικής ανάγκης που δημιουργεί η ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της ημέρας της Μεγάλης Παρασκευής οι κάτοικοι του νησιού να επισκέπτονται τα κοιμητήρια και να βρίσκονται με αυτό τον τρόπο κοντά στα προσφιλή τους πρόσωπα, που δεν είναι πια στη ζωή. Έτσι όπως κάθε χρόνο και φέτος το κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης στην Αίγινα, γέμισε από κατοίκους του νησιού που έφταναν εκεί με μια ανθοδέσμη ή ένα στεφάνι φτιαγμένο από λουλούδια, για να ανάψουν το καντήλι και να μείνουν όσο περισσότερο μπορούσαν φροντίζοντας την τελευταία κατοικία των δικών τους.

Δείτε video από την περιφορά του επιταφίου εδώ.


Ωστόσο το κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης διακρίνεται για έναν ακόμη λόγο την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Είναι η ακολουθία του Επιταφίου, η οποία πραγματοποιείται νωρίς το απόγευμα και συγκεντρώνει πλήθος πιστών. Είναι μια ιδιαίτερη ακολουθία καθώς η λατρευτική πομπή κινείται δίπλα στη θάλασσα και στους γραφικούς δρόμους της περιοχής, αποδίδοντας ξεχωριστές Πασχαλινές εικόνες. Και φέτος την ακολουθία συνόδεψαν κυρίες που έψαλλαν συνοδεύοντας τον πατέρα Νικόλαο Γαρυφάλλου. Μεταξύ των πολυάριθμων πιστών, την περιφορά του επιταφίου παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κύριος Νεκτάριος Λεούσης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Σάκης Σακκιώτης και Τρύφωνας Γκότσης.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png