Η περιφορά των επιτάφιων στην παραλία της Αίγινας.


Η ανοιξιάτικη βραδιά και ο καλός καιρός, βοήθησε τους πιστούς να παρακολουθήσουν την περιφορά των επιτάφιων των ενοριών της Μητροπόλεως, του Αγίου Νικολάου και της Παναγίτσας που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 σήμερα το βράδυ. Η καμπάνες των εκκλησιών στο κέντρο της Αίγινας ηχούσαν πένθιμα, μεταφέροντας παντού τον πόνο και το θρήνο της σημερινής ημέρας. Ο επιτάφιος της Μητροπόλεως ακολούθησε και φέτος την πορεία που οδηγεί την πομπή στο Νοσοκομείο της Αίγινας. Εκεί εψάλη δέηση και ακολούθως η πομπή κατευθύνθηκε προς την οδό Ιουλίας Κάτσα από όπου κλήρος και πιστοί κατέβηκαν στην παραλία.


Η ατμόσφαιρα κατανυκτική με εκατοντάδες πιστούς να ακολουθούν τον επιτάφιο κρατώντας τα αναμμένα τους κεριά. Ο επιτάφιος του Αγίου Νικολάου μαζί με τους ενορήτες που συνόδευαν πέρασε πρώτος από την παραλία, ενώ ακολούθησαν οι επιτάφιοι της Μητρόπολης και της Παναγίτσας. Οι τρεις επιτάφιοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο μπροστά από το Δημαρχιακό κτήριο όπου εψάλη δέηση. Στην περιφορά των επιταφίων συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική της Αίγινας. Τον επιτάφιο της Μητρόπολης της Αίγινας συνόδεψαν κατά την περιφορά του ο Δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Νεκτάριος Λεούσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης.
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png