Υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο λιμάνι του Πειραιά (προβλήτα πλοίων Αργοσαρωνικού) το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και πανδήμως υποδέχεται ο λαός του Λεκανοπεδίου Αττικής την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας στο πρώτο λιμάνι της χώρας! 

Αυτό το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα αφιχθεί στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου προκειμένου να τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022.

Η Τιμία Ζώνη φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και είναι το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από τον επίγειο βίο της Παναγίας μας.

Το ιερό θησαύρισμα της Εκκλησίας μας, το οποίο εξέρχεται για πρώτη φορά από το Άγιον Όρος μετά την πανδημία του κορωνοϊού, θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων, και θα το υποδεχθεί, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, έμπροσθεν του Πύργου Πειραιώς (προβλήτα πλοίων Αργοσαρωνικού)

Το μοναδικό αυτό Θεομητορικό κειμήλιο θα φτάσει στον Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος και στην συνέχεια, συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, εν πομπή, θα κατευθυνθεί και θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς όπου θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία.

Ο Ιερός Ναός, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα απρόσκοπτα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, θα παραμένει ανοικτός 24 ώρες το 24ωρο και καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Σε κάθε έξοδό της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από το Άγιον Όρος, χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται για να λάβουν τη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png