Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου.

DSC_0070-agios-nektarios-00.JPG
Με θρησκευτική λαμπρότητα, ευλάβεια και μεγάλη προσέλευση πιστών, τελέσθηκε στις 6:30 σήμερα το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η κάθοδος της εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου από την ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου έγινε ο μικρός εσπερινός. 


Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής  και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Σεβασμιώτατος Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. 

DSC_0070-agios-nektarios-02.JPG

Έψαλλε η χορωδία των Μαϊστόρων της ψαλτική τέχνης, υπό την χοραρχίαν του Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος και τέως δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης.

DSC_0070-agios-nektarios-04.JPG

Ευχαριστούμε θερμά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας, που μας παρείχαν το link για την ραδιοφωνική μετάδοση.

Αύριο το πρωί στις 6:30 θα τελεσθεί ο Όρθρος στις 7:30 μ.μ. οι καταβασίες και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 10:30 η εκκίνηση της λιτανευτικής πομπής και η κάθοδος στη πόλη της Αίγινας με αυτοκίνητα.

DSC_0070-agios-nektarios-01.JPG
Ώρα 11:00 - 12:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων στις κεντρικές οδούς της Αίγινας, με κατάληξη στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 4:30 μ.μ. Η Τιμία Κάρα θα ανακομισθεί από την Αίγινα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου, όπου θα ψαλεί ο μέγας εσπερινός και η ιερά παράκλησης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png