Η λιτάνευση της Ιεράς Κάρας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, στην παραλία και στο κέντρο της Αίγινας.

20221109_113338-agios-netkarios-litania-01.jpg

Με ηλιόλουστο καιρό οι κάτοικοι και οι προσκυνητές, που ταξίδεψαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αίγινα από όλα τα μέρη της Ελλάδος κι από πολλά μέρη του κόσμου, παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στην παραλία του νησιού και στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, τη λιτανευτική πομπή της εικόνας, των Τιμίων Λειψάνων και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου.  

Είχε προηγηθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, από όπου μετά το τέλος της οποίας, πραγματοποιήθηκε με αυτοκινητοπομπή η κάθοδος στην Αίγινα του κλήρου και των πιστών.

20221109_113338-agios-netkarios-litania-02.jpg

Η λιτανεία ξεκίνησε με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας - ΜΟΥΣΑ, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους από τα σχολεία του νησιού και τους προσκόπους 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.

Η λατρευτική πομπή περιελάμβανε δεήσεις στον ενοριακό ναό της "Παναγίτσας", στο κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου. 

20221109_113338-agios-netkarios-litania-04.jpg

Τη λατρευτική πομπή, υποδέχθηκαν οι πιστοί στην Μητρόπολη της Αίγινας. Η λιτανεία ολοκληρώθηκε με το λόγο του του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγινής κ. Εφραίμ, καθώς και τις τιμές που απέδωσαν οι σημαιοφόροι των σχολείων του νησιού και οι φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ.

20221109_113338-agios-netkarios-litania-03.jpg

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η βουλευτής κ. Νόνη Δούνια, οι βουλευτές κ. Νικόλαος Μανωλάκος και Γιάννης Μελάς, ο δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Μούρτζης, Δημήτρης Καραγιάννης και Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης, και Δημήτρης Βατικιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κύριος Κυριάκος Κλώνος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κ. Θανάσης Καραγιάννης, ο λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.

Τα Τίμια Λείψανα, η Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα τεθούν σε προσκύνημα στη Μητρόπολη της Αίγινας μέχρι την επιστροφή τους στον καθολικό ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στις 4:30 μ.μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png