Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Κρίσπου στην ενορία των Αγίων.

20221207_193257-00.jpg

Τον πρώτο επίσκοπο της Αίγινας, τον Απόστολο Κρίσπο, τιμά η ενορία του αγίου Αποστόλου Κρίσπου.  Σήμερα το απόγευμα στον λαμπρό ενοριακό ναό στην περιοχή των Αγίων,  τελέσθηκε ο μεγάλος πανηγυρικός εσπερινός και αύριο το πρωί θα τελεστή η Θεία Λειτουργία και η περιφορά της εικόνας του αγίου στην περιοχή γύρω από τον ναό. 

Τον εσπερινό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος και πλήθος πιστών.

Ο Άγιος Κρίσπος ήταν Απόστολος και υπήρξε ο ιδρυτής της Εκκλησίας στην Αίγινα . Ήταν ο πρώτος επίσκοπος του νησιού. Η τοποθέτηση του Αγίου Κρίσπου ως επισκόπου Αιγίνης έγινε από τον Απόστολο Παύλο. Την εποχή που ο Άγιος Κρίσπος ήρθε στην Αίγινα το νησί ήταν ειδωλολατρικό. Για το έργο του Απόστολου Κρίσπου δεν έχουν διασωθεί μαρτυρίες. Η επισκοπή της Αίγινας θεωρείται η πρώτη της Ελλάδας και συνέχισε να υφίσταται μέχρι το 1852. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εκκλησία του Αγίου Κρίσπου στους Αγίους είναι ο μοναδικός ναός, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png