Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Αγκίστρι.


Μεγάλη η επιβατική κίνηση από νωρίς το πρωί σήμερα στην Παλιά Προβλήτα, στο σημείο από όπου αναχωρεί το τοπικό πλοίο το οποίο εκτελεί τα δρομολόγια για Αγκίστρι. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Η ηλιόλουστη ημέρα σήμερα βοήθησε την πραγματοποίηση αυτού του μικρού ταξιδιού, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι της Αίγινας θα περάσουν την ημέρα τους στο γραφικό Μεγαλοχώρι όπου βρίσκεται και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα στα γραφικά σοκάκια του Μεγαλοχωρίου, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την Παρασκευή του Πάσχα και συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες και προσκυνητές, αφού αποτελεί ένα γνήσιο ελληνικό παραδοσιακό δρώμενο που περιλαμβάνει το προσκύνημα στη όμορφη εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, τη βόλτα στην υπαίθρια αγορά, αλλά και το φαγητό και τη χαλάρωση στις ταβέρνες και τα cafe της περιοχής αντίστοιχα. Σήμερα Παρασκευή, πολλοί είναι οι κάτοικοι του νησιού που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα αναχωρήσουν για Αγκίστρι μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους, οπότε και προβλέπεται κορύφωση της επιβατικής κίνησης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png