Ο Μητροπολιτικός ναός της Αίγινας, οι ιστορικές εικόνες του τέμπλου και η επέτειος των 400 χρόνων από της Κοιμήσεως του Αγίου Διονυσίου.

DSC_0073-agios-dionisios-00.JPG

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδρομή, σε ιστορικές στιγμές και πρόσωπα της Αίγινας, κατέγραψε η εκπομπή του Aegina Portal, με θέμα την εκκλησιαστική ιστορία του Μητροπολιτικού ναού της Αίγινας.


Με οδηγό τα στοιχεία της ερευνητικής εργασίας του εφημέριου του ναού, πρωτοπρεσβύτερου π. Εμμανουήλ Γιαννούλη και στο πλαίσιο της επετείου των 400 χρόνων από της Κοιμήσεως του Αγίου Διονυσίου, το Aegina Portal παρουσιάζει σήμερα την πρώτη από τις δύο εκπομπές με τίτλο: "Ο Μητροπολιτικός ναός της Αίγινας, οι ιστορικές εικόνες του τέμπλου και η επέτειος των 400 χρόνων από της Κοιμήσεως του Αγίου Διονυσίου (17 Δεκεμβρίου 1622)". Η δεύτερη, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, έχει τίτλο: "Ο 'Άγιος  Νεκτάριος κατεβαίνει στην πόλη της Αίγινας και στον Μητροπολιτικό ναό της". 

Με φόντο τις ετοιμασίες για το εορταστικό τριήμερο του πρώτου πολιούχου της Αίγινας, ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, παρουσίασε μέσω της αφήγησης της εκκλησιαστικής ιστορίας του ναού, τα πρόσωπά και τα γεγονότα, που συνδέονται με ορισμένες από τις οχτώ μεγάλες εικόνες του τέμπλου του Μητροπολιτικού ναού. Του "Ναού της Παναγίας του Αγίου Διονυσίου", όπως έχει καταγραφεί, ότι αναφερόταν σε έγγραφα των αρχών του 19ου αιώνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png