Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μητρόπολη, για τον πρώτο πολιούχο της Αίγινας Άγιο Διονύσιο.

DSC_0037-megas-arxieratikos-esperinos-00.JPG

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνη κ. Εφραίμ, τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός, για τον εορτασμό του πρώτου πολιούχου της Αίγινας, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης Αγίου Διονυσίου.  Οι πιστοί προσήλθαν και ανασπάστηκαν την ανθοστόλιστη εικόνα και το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου. 


"Εορτάζει και τιμά η αγία μας Εκκλησία, προ της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, έναν λαμπρό αστέρα, έναν φάρο πνευματικότητος, τον γίγαντα της συγχωρητικότητος. Τον σκληρό ασκητή, που πότισε τα ιερά χώματα της Μεσαιωνικής Καστροπολιτείας της Παλαιάς Χώρας, δηλαδή του πρώτου οικισμού της Αιγίνης, με το αίμα και τους αγώνες του", είπε στην ομιλία του ο πρωτοσύγκελλος, πατέρας Νεκτάριος Δαρδανός. 

DSC_0037-megas-arxieratikos-esperinos-03.JPG

Στον μεγάλο εσπερινό έψαλε ο ελλογιμώτατος κ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Κοσμήτοράς της.

Υπενθυμίζεται, ότι οι λαμπρές τριήμερες λατρευτικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις, τιμούν την επέτειο των 400 ετών (1622-2022) από της κοιμήσεως του εν αγίοις πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού.

DSC_0037-megas-arxieratikos-esperinos-01.JPG

Τον μεγάλο εσπερινό παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Καραγιάννης και Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μούρτζης, Φίλιππος Τζίτζης, Νεκτάριος Λεούσης και Παναγιώτης Μαρμαρινός, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Γ.Α.Κ. Αργοσαρωνικού, κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και πλήθος πιστών.

Οι λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις,  θα συνεχιστούν αύριο το πρωί με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία και τη Λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png