Η λιτάνευση της εικόνας και των τιμίων λειψάνων του πολιούχου Αγίου Διονυσίου στην παραλία της Αίγινας.

litania-agios-dionisios-02.jpg

Με ηλιοφάνεια και πολύ καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η λιτανεία της εικόνας και των τιμίων λειψάνων του πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου, σε κεντρικούς δρόμους και στην παραλία του νησιού.
 


Τη λατρευτική πομπή συνόδεψε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του  του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥ.Σ.Α. εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων του νησιού και το σύστημα ναυτοπροσκόπων Αίγινας.


litania-agios-dionisios-03.jpg

Την εικόνα μετέφεραν πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. Νωρίτερα, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, είχε πραγματοποιηθεί ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία.

litania-agios-dionisios-04.jpg

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές κ. Νικόλαος Μανωλάκος και Γιάννης Μελάς, η βουλευτής κ. Νόνη Δούνια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, οι αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Μούρτζης, κ. Δημήτρης Καραγιάννης και Μαίρη Κουκούλη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού πλήθος πιστών.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ.

Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εσπερίδα με τίτλο: "Από το φως του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών". Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα για την επέτειο των 400 ετών (1622-2022) από της κοιμήσεως του εν αγίοις πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png