Δοξολογία για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον ιστορικό κ. Παναγιώτη Πασπαλιάρη.

20230126_094345-doksologia-00.jpg

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας τελέσθηκε σήμερα το πρωί, η δοξολογία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίνης, π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, για την επέτειο της άφιξης και την ορκωμοσίας του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, στην Αίγινα. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Παναγιώτης Πασπαλιάρης. 


Παρέστησαν αντιπροσωπίες των σχολείων με τους μαθητές σημαιοφόρους και εκπαιδευτικούς, ο δήμαρχος Αίγινας  κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης και ο σύμβουλος της Κοινότητας Αίγινας κ. Νίκος Αλεξίου, ο διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος, ο λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο κ. Γιώργος Τσατήρης μέλος του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου, καθώς εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού.

Μετά το τέλος της δοξολογίας, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια, στην "Παναγίτσα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png