Οι ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής μεταδίδονται καθημερινά από τον ραδιόφωνο του Aegina Portal, σε ζωντανή σύνδεση με τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

20230302_085647-mitropoli-radio.jpg

Οι ακολουθίες της σαρακοστής μεταδίδονται καθημερινά από τον ραδιόφωνο του Aegina Portal, σε ζωντανή σύνδεση με τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, με τη επιμέλεια του εφημέριου του ναού π. Εμμανουήλ Γιαννούλη και σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών του ναού.  Μπορείτε να ακούτε τις ακολουθίες απευθείας από τη σελίδα του ραδιοφώνου κάνοντας click εδώ, ή από την αρχική σελίδα του Aegina Portal. 


Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Κυριακή της Τυρινής (26/2/2023, ανάμνησις της εκ του Παραδείσου εξορίας των Πρωτοπλάστων): Έναρξις Ακολουθίας Όρθρου ώρα 7:00 και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου .

Το απόγευμα: Ώρα 18:00 Ακολουθία της Θ΄ και στη συνέχεια ο Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός( της Συγγνώμης, ), μετά Θείου Κηρύγματος και με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του λαού. Στο τέλος θα γίνει η Προσκύνησις των Τιμίων Εικόνων και θα δοθεί ο Ασπασμός της Αγάπης, επί τη εισόδω εις την Μ. Τεσσαρακοστήν.

Καθαρά Δευτέρα (27/2, Οσ. Εφραίμ Κατουνακιώτου). Ώρα 7:00- 9:00 Ακολουθία Όρθρου- Α΄Γ΄, ΣΤ΄, και Θ΄ Ώραι-Εσπερινός(άνευ Προηγιασμένων Δώρων) της επομένης ημέρας(Τρίτης).

Το Εσπέρας: 18:00- 19:40 το Μέγα Απόδειπνον, μετά του αντιστοίχου τμήματος του Μεγάλου Κανόνος.

Τρίτη 28/2 (ως άνω).

Τετάρτη ( 1/3) , το πρωί 7:00-9:00 Ακολουθίες του Όρθρου, Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Ωρών και του Αγιασμού.

Το Εσπέρας: Ώρα 17:00 -18:30 το Μέγα Απόδειπνο μετά του αντιστοίχου τμήματος του Μ. Κανόνος. Στη συνέχεια η Ακολουθία της Θ΄ και ο Εσπερινός μετά της Ιεράς Ακολουθίας των Προηγιασμένων Δώρων (18:30- 20:00, ολοήμερος νηστεία).

Πέμπτη (2/3, ως εις Καθ. Δευτέραν).

Παρασκευή( 3/3) 7:00- 9:30 , Όρθρος, Ώρες, Εσπερινός μετά Προηγιασμένης.

Το Εσπέρας: 19:00- 20:30 οι Α΄ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Σάββατον (4/3, ανάμνησις του διά κολλύβων θαύματος του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος). 7:00- 9:45 Όρθρος- μνημόσυνον Κεκοιμημένων- Θ. Λ του Ι. Χρυσοστόμου, ευλόγησις των εορτίων κολλύβων.

Οι Ιερές Ακολουθίες στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αιγίνης θα τελούνται- συν Θεώ και εκτός απροόπτου- κατά την διάρκεια των ημερών της Μ. Τεσσαρακοστής καθημερινώς, με ώρα ενάρξεως 7:00 το πρωί και 18:00 το Εσπέρας (Μ. Απόδειπνον). Οι Χαιρετισμοί από ώρας 19:00. Καθ΄ άπαντα τα Σάββατα της Τεσσαρακοστής(πλην εκείνου της 18ης Μαρτίου) θα τελείται η Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη, το μνημόσυνον και μνημόνευσις των ονομάτων των Κεκοιμημένων. Η ώρα ενάρξεως της Ακολουθίας του Όρθρου κατά τας Ε΄ Κυριακάς είναι η 6:30 πρωινή και στη συνέχεια τελείται η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, αρχής γενομένης από της επομένης Κυριακής Α΄ Νηστειών( της Ορθοδοξίας).

Το πρόγραμμα αναρτάται σε εβδομαδιαία βάση, στην ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png