Σοβαρές υλικές ζημιές στον ενοριακό ναό των Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι, από την πυρκαγιά. Η εορτή των Αγίων της Αίγινας, θα γίνει κανονικά το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου.

IMG_20230728_161730-fotia.jpg

Σοβαρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στον ιερό ναό της Συνάξεως των Αιγινητών Αγίων στο Λιβάδι, όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα από τον ενοριακό ναό και το φωτογραφικό υλικό που το συνοδεύει. Είναι απόφαση όλων των ενοριτών, να τιμήσουν τους Αγίους της Αίγινας και ο εορτασμός τους το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου να πραγματοποιηθεί κανονικά. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης
Ενορία Συνάξεως Αιγινητών Αγίων Λιβάδι Αίγινας


Ήταν περίπου 5.20 το απόγευμα, όταν ο εφημέριος του ναού αντιλήφθηκε καπνούς να βγαίνουν από την είσοδο του ναού. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και έσβησε τη φωτιά προτού αυτή επεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο της εκκλησίας.

{module title="Σοβαρές υλικές ζημιές στον ενοριακό ναό των Αιγινιτών Αγίων στο Λιβάδι, από την πυρκαγιά."}

Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο χώρο του ιερού βήματος αλλά και ένα παχύ στρώμα αιθάλης (μαυρίλα και κάπνα) σε όλο το ναό, πράγμα που τον καθιστά μη λειτουργικό. Από την εκτίμηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκτιμάται ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε σε εξοπλισμό ηλεκτρολογικής σύνδεσης στο χώρο του ιερού βήματος.

Η Εορτή των Αγίων της Αίγινας, του νησιού μας, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουλίου θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το κοινοποιημένο πρόγραμμα μας.

Είναι απόφαση και κόπος όλων των ενοριτών μας, παρά την δύσκολη συγκυρία να στερούμαστε το σπίτι μας, τον ναό μας, να τιμήσουμε τους Αγίους μας.

Παρακαλούμε όλους τους ευλαβείς κατοίκους  του νησιού μας, να δώσουν το παρόν στην Εορτή των Αγίων της Αίγινας, που  τιμούν το νησί μας με τη παρουσία και προστασία τους.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png