Ολοκληρώθηκε στην Αίγινα, η κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου. Το μήνυμά της συνδέθηκε με την καταστροφή του περιβάλλοντος και την οικολογία, μέσα από την πνευματική σκοπιά.

kataskinotiki-periodos-aegina-00.jpg

Γραφείο Τύπου- Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Δελτίο Τύπου.

Με τη βοήθεια του Θεού, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Εφραίμ και τη συνδρομή της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αίγινα η κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου, κατά τις ημερομηνίες 25/07 – 03/08. Η κατασκηνωτική περίοδος συνδέθηκε με το πολύ επίκαιρο πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και του οικολογικού ζητήματος, θεωρημένο μέσα από την πνευματική σκοπιά.

Έτσι, μέσα από τ’ αγιογραφικά αναγνώσματα οι κατασκηνώτριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή με κείμενα που μιλούν για τη δημιουργία του κόσμου, να συλλογιστούν τις ομορφιές της φύσης και να οδηγηθούν στην Ομορφιά του Θεού, που μέσα στην πολλή αγάπη Του δημιούργησε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Εξάλλου, η φυσική ομορφιά του τοπίου του Τούρλου Αίγινας βοήθησε να εννοήσουν ότι ο Θεός «πάντα εν σοφία εποίησεν» - όπως ήταν και η φετινή ονομασία της κατασκήνωσής μας. Περαιτέρω, λαμβάνοντας το παράδειγμα Αγίων που αγάπησαν τη φύση και το περιβάλλον εννόησαν την αποστολή του χριστιανού να διαχειρίζεται ορθά το περιβάλλον και το χρέος του να το διαφυλάττει για τις επόμενες γενιές, ώστε όλες οι γενεές να δοξάζουν και να υμνούν τον Δημιουργό.

Οι ονομασίες των ομάδων συνδέθηκαν με το περιβάλλον αλλά και με τις αρετές που σχετίζονται με την προστασία του. Έτσι, προέκυψαν οι ονομασίες: Ευεργετικές, Ηλιόχαρες, Θαρραλέες, Φωτοφόρες, Φλογερές, Ελπιδοφόρες, Δημιουργικές, Πρωτοπόρες, Ζωηφόρες και Ευσυνείδητες. Ταυτόχρονα η κάθε ομάδα είχε έναν προστάτη Άγιο, ο οποίος είχε δείξει έμπρακτα την αγάπη του για το περιβάλλον: Άγιος Αμφιλόχιος Πάτμου, Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη, Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης, Αγία Μελανγκέλ, Άγιος Μόδεστος, Άγιος Παϊσιος, Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, Άγιος Σιλουανός Αθωνίτης, Προφήτης Δανιήλ και Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ήταν στενά συνδεδεμένο με τη λατρευτική ζωή: πρωινή και βραδινή προσευχή, αγιογραφικά αναγνώσματα από το Ευαγγέλιο, το μυστήριο της Εξομολόγησης, η Θεία Λειτουργία της Κυριακής έδωσαν τη δυνατότητα της πνευματικής τροφοδότησης στις κατασκηνώτριες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μας είχαμε την ιδιαίτερη τιμή κι ευλογία να δεχθούμε την επίσκεψη του Σεβ. Ποιμενάρχου μας , ο οποίος συνοδευόμενος από ομάδα κληρικών συνέφαγε μαζί μας στην κατασκήνωση και μας μίλησε με πατρική αγάπη. Συνολικά πέρασαν από την κατασκήνωσή μας 110 παιδιά και 18 στελέχη. Δόθηκε έμφαση στην εσωτερική λειτουργία των ομάδων και στην ουσιαστική επικοινωνία των μελών της, ενώ δεν έλειψαν οι ποικίλες ευκαιρίες ψυχαγωγίας.

Καθημερινά παιχνίδια στην τραπεζαρία, βραδινές ψυχαγωγίες, ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα βόλεϊ και ποδοσφαίρου, διαγωνισμοί, φεγγαράδα, τραγούδι και χορός συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί όμορφο κλίμα και χαρούμενες στιγμές.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των στελεχών της κατασκήνωσης, που με την πολύ καλή τους διάθεση, την ενεργητικότητα και την άψογη συνεργασία τους με την αρχηγό, Γιαννούλη Μαρία, βοήθησαν στην υλοποίηση και της φετινής περιόδου. Αποφασιστική αποδείχθηκε η βοήθεια των υπαρχηγών Μπίσια Παναγιώτας, Μεγρέμη Αθανασίας και Παπαντωνίου Ιωάννας. Ταυτόχρονα, οι ομαδάρχισσες : Ιορδάνογλου Δέσποινα, Στρατηγού Ξανθούλα, Λυκούδη Μαρίνα, Βλάχου Ιωάννα, Λυκούδη Μαριαλένα, Λυκούδη Χριστιάνα, Νικολακοπούλου Ιωάννα, Ανδρεάδη Ελένη, Τσούκα Αναστασία, Λυκούδη Αθηνά, Τσολάκου Σοφία, Πέππα Ραφαηλία, Πολίτη Δήμητρα, Κοκοβίλη Αγγελίνα, Γιούλη Εφραιμία, Γεωργακοπούλου Χαρά, Περράκη Σοφία, Δαρεμά Πηνελόπη και Λαβούτα Μάρθα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στάθηκαν κοντά στα παιδιά με αγάπη και ευαισθησία. Ανεκτίμητη ήταν η παρουσία των νοσηλεύτριών μας, Αντιόπης Τράγαρη και Δέσποινας Καραγιάννη, οι οποίες ήταν παρούσες σε κάθε ιατρική ανάγκη των κατασκηνωτριών.

Θερμές ευχαριστίες γι’ άλλη μια φορά οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Εφραίμ, στην οσιωτάτη καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου, Τιμοθέη μοναχή, καθώς και στον πνευματικό υπεύθυνο της κατασκήνωσης, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, Γ. Α. Επόπτη Αιγίνης ο οποίος συνέδραμε ακούραστα κάθε φορά που του ζητήθηκε, Ιδιαίτερες ευχαριστίες αρμόζουν στον Αιδεσιμ. Πρωτοπ. π. Νεκτάριο Κουκούλη και στους ανθρώπους της κουζίνας, που για μια ακόμη χρονιά μας φρόντισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχή όλων μας είναι οι πνευματικές εμπειρίες, τα διδάγματα και οι αναμνήσεις που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στην κατασκήνωση να μας συντροφεύουν και να μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που ακολουθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png