Εορταστική εκδήλωση στο προαύλιο της Μητρόπολης, στο πλαίσιο της πανηγύρεως της Κοιμήσεως της  Θεοτόκου.

20230817_213610.jpg

Με την ευκαιρία της εορτής Κοιμήσεως της  Θεοτόκου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός ναός της Αίγινας, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο προαύλιο του ναού οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν παρουσίαση του προγράμματος από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ  Γιαννούλη, Πρόεδρο του Ε.Σ. ομιλία με προβολή διαφανειών από τον αρχιτέκτονα- Θεολόγο κ. Χάρη Σκαρλακίδη, με θέμα: "Ιστορικές μαρτυρίες περί του Αγίου Φωτός". 


Το θέμα βασίζεται στο βιβλίο του με τίτλο: "Αγιον Φως- το θαύμα της καθόδου του Φωτός της Αναστάσεως στον Τάφο του Χριστού". Στις σελίδες του περιέχονται 85 διαχρονικές  μαρτυρίες από τον 4ο-16ο μ.Χ. αι.(και μέχρι των ημερών μας) καθόδου  του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, με βάση την εν εξελίξει ιστορική, αρχαιολογική και θεολογική έρευνα του συγγραφέα, ο οποίος έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου μελετώντας αρχαία κείμενα σε διάφορες βιβλιοθήκες του κόσμου. 

Ο κ. Αθανάσιος Κλεόπας με αρχαία ελληνική λύρα ερμήνευσε το " Αγνή Πάρθένε Δέσποινα" (προς τιμήν της εορτής της Παναγίας) και το "Πάτερ Ημών"(προς τιμήν της Αναστάσεως και του εκλάμψαντος εκ του παναγίου Τάφου Φωτός). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ψυχαγωγικό πρόγραμμα από του μουσικό σχήμα "Εστουδιαντίνα" με παραδοσιακά τραγούδια και χορό.

Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί από το 2006, οπότε και εορτάστηκαν τα 200 χρόνια της ενορίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png