Μετάθεσις του Λειψάνου Αγ. Διονυσίου. Θεία Λειτουργία στον Αγ. Διονυσίο του Νοσοκομείου και αγρυπνία στην Επισκοπή της Παλιαχώρας.

Πέμπτη 24/8 (μετάθεσις του Λειψάνου Αγ. Διονυσίου, Αρχ. Αιγίνης). Το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεστούν εις τον Ι. Ναόν Αγ. Διονυσίου του Νοσοκομείου Αιγίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ Εφραίμ. Το Εσπέρας θα τελεστεί Ολονύκτιος Αγρυπνία εις την Επισκοπήν Παληαχώρας, προς τιμήν του Πρώτου Πολιούχου Αιγίνης Αγ. Διονυσίου του εκ Ζακύνθου του θαυματουργού, με το εξής Πρόγραμμα:

Έναρξη 21:30 : Απόδειπνο, Χαιρετισμοί Μ. Εσπερινός (Λιτή , αρτοκλασία), διακοπή και διδαχή εις το αίθριο, όπου ο Θρονίσκος του Αγίου. Στη συνέχεια η Ακολουθία του Όρθρου με τους Πολυελαίους, και περί ώρα 2:30 μετάβασις εις τον οικίσκον του Αγ. Διονυσίου, όπου θα ψαλούν τα Εγκώμια. Στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία με τα Τυπικά και τους Μακαρισμούς. Υπολογιζόμενος χρόνος λήξεως της Ολονυκτίας : 5:30 το πρωί της Παρασκευής (25/8).

Σημείωση: Εις την Αρχαία Επισκοπή Αιγίνης ανεβαίνουμε από την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και στην πρώτη διασταύρωση του δρομίσκου, αριστερά το καλντερίμι. Θα υπάρχει φωτεινή σήμανση.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png