"Από το πάθος στην Ανάσταση". Μία εξαιρετική εκδήλωση στον ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

20240422_205353.jpg

Ένα μελωδικό οδοιπορικό, από το Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, "πλημμυρισμένο" από την υμνογραφία της περιόδου, που απέδωσε με αριστουργηματικό τρόπο, ο χορός των ψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, 'Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης, "Ο Άγιος Νεκτάριος", υπό την διδασκαλία και τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και μουσικοδιδάσκαλου κ. Δημητρίου Καλομοίρη, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην "Παναγίτσα".  


Στην μεγάλη αυτή εκδήλωση, συμμετείχαν καλλιτέχνες μουσικοί, χορός ψαλτριών, μονωδίες και αφηγητές. Την αφήγηση έκανε η κ. Αρετή Πηγιαδίτη.

20240422_203208.jpg

Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης, αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εφραίμ και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

20240422_201914.jpg

Την επιμέλεια της εκδηλώσης έκανε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νεκτάριος Δαρδανός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png