Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η ακολουθία του Νυμφίου στην Μητρόπολη της Αίγινας.

DSC_0012.jpg

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στην Μητρόπολη και στις εκκλησίες της Αίγινας. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά το βράδυ της Κυριακής, κατά το οποίο τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου. 

Είναι μία περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι πιστοί θα βιώσουν μέσα από τις καθημερινές ακολουθίες, τον λειτουργικό και υμνολογικό κύκλο της εκκλησίας την πορεία του Κυρίου προς την Ανάσταση.

Μεγάλη Δευτέρα (Κυριακή Βαϊων βράδυ): Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα: α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή. Ο Ιωσήφ προεικονίζει με την περιπέτειά του (που πουλήθηκε σκλάβος στην Αίγυπτο) τον ίδιο τον Χριστό και το πάθος Του. β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς που ξέρανε ο Χριστός (Ματθ. 21, 18-22): Συμβολίζει την Συναγωγή των Εβραίων και γενικά την ζωή του Ισραηλιτικού λαού που ήταν άκαρποι από καλά έργα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png