Η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο λιμάνι της Αίγινας.

20240504_214858.jpg

Στις 21:40 σήμερα το βράδυ, έφτασε στην Αίγινα το Άγιος Φως, η τελετή της υποδοχής του οποίου έγινε στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, στη προβλήτα των ιπταμένων.


Το Άγιος Φως μετέφεραν και φέτος στην Αίγινα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης, ο κ. Γιώργος Μπήτρος και ο κ. Παναγιώτης Κλήμης από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου αεροσκάφος έφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Η υποδοχή του ανέσπερου φωτός έγινε από κλήρο του νησιού που παρέλαβε το Άγιος Φως με τα φαναράκια και έψαλε το "Δεύτε λάβετε Φως".

20240504_214905.jpg

Το Άγιος Φως έφτασε με το πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος, συνοδεία του Λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη και του πληρώματός του.

Στην προβλήτα των ιπταμένων το Άγιο Φως υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γεώργιος Σουλιώτης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, και ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος" και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια το Άγιος Φως μεταφέρθηκε σε ενορίες του νησιού με τιμητική συνοδεία αυτοκινήτων του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Λιμεναρχείου Αίγινας, οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png