Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στην Αγία Μαρίνα.


Με μεγάλη προσέλευση πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, αλλά και όλη την Αίγινα πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή η περιφορά της εικόνας από την εκκλησία του Σωτήρος στο ομώνυμο γραφικό, ξωκλήσι που πανηγυρίζει από χθες με την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού. Η περιφορά ξεκίνησε από το μεγάλο ενοριακό ναό και συνοδεία του κλήρου, των πιστών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής πέρασε από την πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Εκεί, δεξιά και αριστερά του δρόμου πλήθος πιστών περίμεναν να περάσει η λατρευτική πομπή ώστε να την ακολουθήσουν.


Αφού διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Μαρίνας, ο κλήρος και οι πιστοί κατηφόρισαν προς το λιμάνι και δια μέσου του παραλιακού δρόμου έφτασαν στο κατάλευκο εκκλησάκι που βρίσκεται στο μικρό λόφο δίπλα στη θάλασσα. Η λατρευτική πομπή ανηφόρισε τα πλατύσκαλα που οδηγούν στην εκκλησία. Σε αυτό το σημείο η Δημοτική Φιλαρμονική αποχώρησε και ξεκίνησε ο εσπερινός. Οι πιστοί που εξακολουθούσαν να έρχονται περίμεναν υπομονετικά για να ανασπαστούν την εικόνα, ενώ πολλοί από αυτούς επέλεξαν να ακούσουν τον εσπερινό δίπλα στη γαλήνη που χάριζε η αύρα της θάλασσας, μετά από μία ακόμη πολύ ζεστή μέρα στο νησί.

Την πομπή της εικόνας ακολούθησαν ο Δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Μεσαγρού κύριος Νίκος Τζίτζης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, καθώς και πολλοί πιστοί από όλη την Αίγινα.