Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στη Μητρόπολη της Αίγινας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Κατανυκτική η ατμόσφαιρα χθες βράδυ κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας, που έγινε από το Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού, σχηματίστηκε λατρευτική πομπή, η οποία αφού πέρασε από την οδό Μητροπόλεως και Αντωνίου Πελεκάνου, κατευθύνθηκε προς το Νοσοκομείο του νησιού όπου εψάλλει δέηση. Στη συνέχεια και διασχίζοντας την οδού Αιακού, η λατρευτική πομπή έφτασε στην παραλία της Αίγινας. Εκεί, μπροστά από το Δημαρχείο του νησιού ο κλήρος που συμμετείχε έκανε δέηση. Πολλοί από εκείνους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία της Αίγινας έσπευσαν να ανασπαστούν την εικόνα της Παναγίας.


Η λιτανεία ολοκληρώθηκε με την είσοδο της εικόνας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, οπότε και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τη λατρευτική πομπή περίμενε υπομονετικά για να ανασπαστεί την εικόνα. Σήμερα το πρωί εψάλλει η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ σήμερα το απόγευμα στις 19:00 θα γίνει η ακολουθεία της παράκλησις και των εγκωμίων. Τέλος για αύριο Δευτέρα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παρουσίαση ταινίας, ψυχαγωγικό πρόγραμμα και μπουφέ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png