Μια λαμπρή, πανηγυρική βραδιά στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.


Ένα θεσμό που τιμούν με την παρουσία τους οι κάτοικοι της Αίγινας, οι ενορίτες του Μητροπολιτικού Ναού του νησιού, καθώς και παραθεριστές που βρίσκονται στο νησί μας για ολιγοήμερες διακοπές, αποτελεί η πανηγυρική εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια στο προαύλιο χώρο του ναού. Αποτελεί μια βραδιά που έρχεται ως επιστέγασμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μια βραδιά ψυχαγωγίας, αλλά και συνεύρεσης του πληρώματος του Ιερού Ναού της Μητρόπολης, κάτω από τον Αυγουστιάτικο καλοκαιρινό ουρανό.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση εικόνων από το Άγιο Όρος συνοδεία απαλής μουσικής. Την εκδήλωση προλόγισε ο εφημέριος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η προβολή ταινίας με την παρουσίαση ενός σύγχρονου γέροντα, του πατέρα Παΐσιου. Η ταινία παρουσίασε την ασκητική προσωπικότητα του Γέροντα. Μετά το τέλος της προβολής οι κυρίες της ενορίας που είχαν φροντίσει για τα κεράσματα, μοίρασαν φαγητά και αναψυκτικά στον κόσμο. Παρόν και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, τα μέλη του οποίου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Η βραδιά περιελάμβανε επίσης παραδοσιακή μουσική. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο κλήρος του νησιού, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα Πρώτο Νησί" κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Νίκος Γιαννούλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png