Η Αίγινα τιμά την εορτή του Αγίου Νεκταρίου.


Με τη λιτανευτική πομπή των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη της Αίγινας, κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του αγίου του νησιού. Χθες το βράδυ είχε προηγηθεί κατανυκτικός εσπερινός στον Καθολικό ναό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδας, ενώ λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα ακολούθησε η κάθοδος της εικόνας και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στον μεγάλο ναό, με λατρευτική πομπή. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και συγκινητική η συμμετοχή πιστών από όλη την Ελλάδα. Πιστοί που έσπευσαν στο νησί για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Νεκταρίου και να παρακολουθήσουν με βαθιά θρησκευτικότητα τον Μεγάλο Εσπερινό και την ολονυκτία που ακολούθησε και τελείωσε στις 5 το πρωί.


Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία το πρωί της Τρίτης, ο κλήρος και οι πιστοί σχημάτισα αυτοκινητοπομπή μεταφέροντας την εικόνα και τα τίμια λείψανα του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη της Αίγινας. Παράλληλα στην παραλία της Αίγινας είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών, κατοίκων του νησιού και επισκεπτών που περίμεναν υπομονετικά την έναρξη τη λιτανείας. Η πομπή ξεκίνησε από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, με τους μαθητές από τα σχολεία της Αίγινας να προπορεύονται. Ακολούθησε η Δημοτική Φιλαρμονική, οι γερόντισσες της Μονής της Αγίας Τριάδας, καθώς και μαθητές της Ριζαρείου Σχολής. Ακολούθησε ο κλήρος του νησιού, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη. Μαζί εκπρόσωποι των αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, αλλά και συλλόγων και φορέων που τίμησαν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις.


Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής πομπής έγιναν τρεις δεήσεις. Η μία στην Παναγίτσα, η δεύτερη στο Δημαρχιακό κτήριο και η τρίτη στο Ναό του Αγίου Νικολάου. Μάλιστα όπως κάθε χρονιά οι ενορίτισσες του Αγίου Νικολάου έστρωσαν στο δρόμο τα χαλιά των σπιτιών τους για να περάσει ο Άγιος, ραίνοντας με άνθη την εικόνα και τα τίμια λείψανα. Η λατρευτική πομπή ολοκληρώθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, όπου οι πιστοί περίμεναν για να προσκυνήσουν. Το απόγευμα έγινε παράκληση και λίγο μετά τις 16:15 σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή για την επιστροφή της εικόνας και των τιμίων λειψάνων στην Μονή της Αγίας Τριάδας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png