"’Ευαισθησία, το χάρισμα που εκπίπτει’’. Κύκλος επιμόρφωση γονέων.


Αρχιερατεία Αιγίνης. Δελτίο Τύπου.
Την Κυριακή  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη σύναξη, επιμόρφωσης γονέων στην κατάμεστη αίθουσα της Αρχιερατικής Επιτροπείας Αιγίνης, με θέμα ‘’Ευαισθησία το χάρισμα που εκπίπτει’’.  Την έναρξη των φετινών συνάξεων κήρυξε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος εξήρε ιδιαιτέρως την σπουδαιότητα αυτών των ομιλιών, συνεχάρη  τους γονείς για την προθυμία τους να επιμορφωθούν γύρω από το σπουδαίο θέμα της ανατροφής των παιδιών τους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ομιλήτρια δια τον κόπο της προετοιμασίας και τέλος ευχαρίστησε τους υπευθύνους των συνάξεων δια την ωραία  οργάνωση.

Το θέμα ανέλυσε εμπεριστατωμένα η κ. Ελένη Αγγελοπούλου - Καραγιάννη, παιδοψυχίατρος, θεραπεύτρια ομάδας και οικογένειας. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ιδιαιτέρως το "να μην επιλέγουν οι γονείς ρόλους για τα παιδιά τους , να τα αφήνουν να εκφράζονται και να εντοπίζουν το χάρισμα της ευαισθησίας που κρύβεται μέσα τους".

Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση της κ. Καραγιάννη ακολούθησαν ερωτήσεις οι οποίες συνέβαλαν στην  διεξοδικότερη εξέταση του θέματος. Η επόμενη εισήγηση με θέμα "Η προβληματική χρήση του διαδικτύου και ο ρόλος των γονέων" θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου από την κ. Ανδρουλάκη Δήμητρα, Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια, υπεύθυνη προγράμματος ΚΕΘΕΑ –ΠΛΕΥΣΗ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png