Η Αίγινα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο.


Με κάθε τιμή γιορτάστηκε και φέτος στην Αίγινα η μνήμη του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου Αγίου της Αίγινας. Τα καταστήματα του νησιού παρέμειναν κλειστά και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και την χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα οι πιστοί προσήλθαν στην λατρευτική πομπή των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Πέμπτη με το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό και κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί με τη λατρευτική πομπή. Στη λιτανεία συμμετείχαν τα σχολεία της Αίγινας, το σώμα των ναυτοπροσκόπων. καθώς, οι πολιτικές αρχές, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, καθώς και η Δημοτική Φιλαρμονική. Η λιτανεία ξεκίνησε από τη Μητρόπολη της Αίγινας μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης.


Ο κλήρος του νησιού πραγματοποίησε δέηση στο νοσοκομείο, στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου και στο Δημαρχείο, ενώ δημοτικοί υπάλληλοι έραναν με δάφνες τους δρόμους από τους οποίους περνούσε η πομπή.  Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Α' Πειραιά και Νησιών κύριος Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Μελάς, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο εκλεγείς Δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο εκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος κύριος Σπύρος Σπυρίδωνας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Γεώργιος Τσατήρης, η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην δήμαρχοι κύριος Τρύφωνας Γκότσης και Δημήτρης Μούρτζης,  ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Αντώνης Μούρτζης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαγρού κύριος Νίκος Τζίτζης, ο εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο Λιμενάρχης κύριος Κυριάκος Γκαρής, η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κυρία Αργυρώ Γκαρή, η Ανθυποπυραγός διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού κυρία Καρτσόλη Κατερίνα, καθώς και ο διοικητής της Ναυτικής βάσης Τούρλου κύριος Γιάννης Τάτας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png