Πρωτοχρονιάτικη, γιορτινή εκδήλωση από την Ιερά Μητρόπολη στην "Παναγίτσα".


Την Κυριακή το απόγευμα, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η φετινή γιορτή ήταν διπλή, καθώς οι εκκλησιαστικοί συνεργάτες και ο κλήρος της Αίγινας και του Αγκιστρίου, τίμησε τα δεκάχρονα της επισκοπίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη. Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του πατέρα Αμφιλόχιου, ενώ στη συνέχεια η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης ερμήνευσε κάλαντα, αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την απόδοση της. Τη χορωδία διεύθυνε ο πατέρας Νικόλαος Γαρυφάλλου με τη μουσική συνοδεία του πατέρα Ελευθέριου Κουμασίδη.


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης προς τιμήν του οποίου η παιδική χορωδία της Μητροπόλεως συνέθεσε και ερμήνευσε ένα τραγούδι "ως δώρο" όπως χαρακτηριστικά είπε ο πατέρας   Αμφιλόχιος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο Δήμαρχος Αγκιστρίου κύριος Ιωάννης Αθανασίου, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Φίλιππος Τζίτζης και Νεκτάριος Κουκούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Τάκης Βάρτζελης, Χαράλαμπος Μαράκης και πλήθος κόσμου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png