Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αμβρόσιου Ζωγράφου στην Αίγινα.


Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα ο Αιγινήτης Μητροπολίτης Κορέας Σεβασμιώτατος Αμβρόσιος Ζωγράφος. Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το νησί μαζί με 42 πιστούς από την ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ, που ξεναγήθηκαν σε διάφορα ενδιαφέροντα σημεία της Αίγινας. Έτσι λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αίγινας τον κύριο Αμβρόσιο ανέμεναν για να τον καλωσορίσουν ο αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης και ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φίλων της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Κορέα. Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας κύριος Κώστας Γαλάνης. Ξενάγηση στον πρώτο όροφο του μουσείου έκανε η κυρία Αρετή Πηγιαδίτη. Ο Σεβασμιώτατος και οι Κορεάτες επισκέπτες έδειξαν εντυπωσιασμένοι από τα όσα παρουσιάζονται στο Λαογραφικό Μουσείο.

Η υποδοχή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου Ζωγράφου από φορείς του νησιού:

<
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο η επίσκεψη του καθηγητή του κυρίου Γιώργου Μουτσάτσου, προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου της Κυψέλης, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορα θέματα. Την επίσκεψη του επισκόπου στην Αίγινα τίμησε και ο Δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στον Μητροπολίτη για το ιεραποστολικό του έργο και τόνισε ότι ο Δήμος της Αίγινας θα σταθεί αρωγός σε όποιο θέμα του ζητηθεί.

Ο Σεβασμιώτατος Αμβρόσιος Ζωγράφος μιλάει στο Aegina Portal:


Μετά την επίσκεψη στο Λαογραφικό σειρά είχε το προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο. Εκεί η ηγουμένη με τη συνοδεία της τους υποδέχθηκαν, τους κέρασαν διάφορα εδέσματα και έκαναν σε όλους δώρο από μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ναό της Αφαίας και ξενάγηση από την κυρία Αρετή Πηγιαδίτη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης γεύμα στην Πέρδικα που παρέθεσε προς τιμήν του πατέρα Αμβρόσιου ο εφοπλιστής Βαμβακάς. Ο ίδιος "χτίζει" τα πλοία του στην Κορέα και από εκεί γνωρίζει τον Σεβασμιώτατο. Οι Κορεάτες επισκέπτες πήγαν επίσης και στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, ενώ επισκέφθηκαν και τους γονείς του Μητροπολίτη. Η επίσκεψη συνοδεύθηκε με ένα παραδοσιακό τελετουργικό της Κορέας, καθώς σαν λαός τιμούν ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Η επίσκεψη στην Αίγινα ολοκληρώθηκε εκεί που ξεκίνησε στο λιμάνι της, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png