Η Σταύρωση του Θεανθρώπου. Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στη Μητρόπολη της Αίγινας.

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και η ατμόσφαιρα κατανυκτική στις εκκλησιές του νησιού μας. Η Σταύρωση του Θεανθρώπου, τα 12 Ευαγγέλια που περιγράφουν τα Άγια Πάθη, η ταπεινότητα και η μεγαλοσύνη, των γεγονότων της τελευταίας ημέρας του Χριστού αναβίωσαν σήμερα. Στη Μητρόπολη της Αίγινας κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν την ακολουθία αυτής την ξεχωριστής ημέρας, μιας ημέρας θλίψης για τους χριστιανούς. Ο πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης στην ομιλία του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη δύναμη της συγχώρεσης. Το φως λιγοστό στο ναό και η περιφορά του Εσταυρωμένου σε αυτόν γέμισε με ρίγη συγκίνησης το εκκλησίασμα.

Σήμερα το βράδυ μετά το τέλος της ακολουθίας οι γυναίκες στις ενορίες της Αίγινας, θα παραμείνουν στις εκκλησίες. Θα στολίσουν τον επιτάφιο και θα μοιρολογήσουν. Η Μεγάλη Πέμπτη στην Αίγινα συνδέεται λαογραφικά με το βάψιμο των κόκκινων αυγών. Το πρώτο το έβαζαν στα εικονίσματα. Το ύψωμα που μοίραζε ο ιερέας στην λειτουργία, οι γυναίκες το έπαιρναν και το φύλαγαν στο εικονοστάσι, για να το φάνε του χρόνου, ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png