Κατανυκτική βραδιά στην περιφορά των επιταφίων στην παραλία της Αίγινας.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η λατρευτική πομπή των επιταφίων στο κέντρο της Αίγινας. Η λατρευτική πομπή στη Μητρόπολη της Αίγινας ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με τη Δημοτική Φιλαρμονική να παιανίζει πένθιμα. Ο κλήρος και οι πιστοί φτάνοντας στο Νοσοκομείο της Αίγινας έκαναν δέηση, μετά το τέλος της οποίας και δια μέσου της οδού Ιουλίας Κάτσα έφτασαν στην παραλία. Η βραδιά ανοιξιάτικη, βοήθησε τους εκατοντάδες κατοίκους και παραθεριστές της Αίγινας που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της περιφοράς.

Οι τρεις επιτάφιοι από τις αντίστοιχες τρεις ενορίες του κέντρου της Αίγινας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχιακό κτίριο, όπου έγινε δέηση. Πρώτα πέρασε ο επιτάφιος της Μητρόπολης, ακολούθησε ο επιτάφιος της Παναγίτσας και στη συνέχεια ο επιτάφιος του Αγίου Νικολάου. Οι πιστοί κρατώντας αναμμένα κεριά ακολούθησαν μέχρι την ενορία τους τον επιτάφιο, όπου σύμφωνα με την παράδοση, οι πιστοί για ευλογία μπαίνουν στον ναό περνώντας κάτω από τον επιτάφιο.

την περιφορά των επιταφίων στην παραλία εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png