Στο εκκλησάκι του Άι Γιώργη του Γαλάτη.

Του Αγίου Γεωργίου σήμερα και εκτός από το σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο του Αγίου Γεωργίου στην Παλιαχώρα, "τη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Αίγινας", στο νησί υπάρχουν και άλλα ξωκλήσια αφιερωμένα στον άγιο που γιορτάζει σήμερα και η παράδοση της Αίγινας τα έχει συνδέσει με ιστορίες ιδιαίτερες. Ένα από αυτά είναι το εκκλησάκι του Άι Γιώργη του Γαλάτη ή Γαλατά, που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του πατέρα Ιερόνυμου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Λεούσειο Ίδρυμα.

Η παράδοση θέλει το χτίσιμο της μικρής εκκλησίας να μην μπορούσε να ολοκληρωθεί, καθώς οι χτίστες που το έφτιαχναν δεν είχαν νερό για να κάνουν λάσπη. Οι βοσκοί της περιοχής τους έδωσαν δοχεία με γάλα. Με αυτό, αντί για νερό έφτιαξαν λάσπη και ολοκλήρωσαν το εκκλησάκι, που εξ' αιτίας του γεγονότος λέγεται του "Αγίου Γεωργίου του Γαλάτη" ή "Γαλατά".

Η υπέροχη, ανοιξιάτικη ημέρα σήμερα στην Αίγινα βοήθησε τους πιστούς που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του αγίου και να εκκλησιαστούν, παρακολουθώντας τη λειτουργία από τον περίβολο, λόγω της μικρής χωρητικότητας που έχει εσωτερικά η εκκλησία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png