Άγιοι Ιούλιος και Ιουλιανός. Παράδοση και θρησκευτικότητα στην Παχειά Ράχη.

Με τον πανηγυρικό εσπερινό και την περιφορά της εικόνας από τον κλήρο και τους πιστούς στα γραφικά σοκάκια της Παχειάς Ράχης, ξεκίνησε χθες το απόγευμα ο εορτασμός των Αιγινητών Αγίων Ιούλιου και Ιουλιανού, που η εκκλησία μας τιμά σήμερα. Οι δύο άγιοι κατάγονται από το χωριό της Παχειάς Ράχης. Οι γονείς των Αγίων ήταν εύποροι, αλλά οι ίδιοι άγιοι αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στην ιεραποστολική δράση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τους δύο αγίους ξεχωριστά, καθώς ο Άγιος Ιουλιανός γιορτάζει στις 7 Ιανουαρίου και ο Άγιος Ιούλιος στις 31 του ίδιου μήνα. Σήμερα γιορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων τους. Ο Ιούλιος γεννήθηκε το 319, ενώ το 330 ο Ιουλιανός. Πέρασαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στην Αίγινα και αργότερα σπούδασαν στην Αθήνα έχοντας ως δασκάλους το Γρηγόριο το Θεολόγο και το Μέγα Βασίλειο.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, το κρύο ήταν ιδιαίτερα αισθητό χθες το απόγευμα στο παραδοσιακό χωριό. Η ατμόσφαιρα του πανηγυρικού εσπερινού και η περιφορά της εικόνας που ακολούθησε, συνδυάζουν την παράδοση και τη θρησκευτικότητα που διατηρεί τα στοιχεία της στην περιφέρεια του νησιού. Σήμερα το πρωί θα γίνει η πανηγυρική θεία λειτουργία. Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μουτσάτσος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης κύριος Χρήστος Μπακόμητρος και δεκάδες πιστοί από το χωριό, τις γύρω περιοχές και την Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png