Εσπερινός στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.

Με μεγάλη προσέλευση πιστών από όλη την Αίγινα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στα "Πλακάκια". Το όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα συμπληρώθηκε από τις ψαλμωδίες της αρτοκλασίας, συνθέτοντας ένα θρησκευτικό μοτίβο όπου η πίστη, η παράδοση και η λαογραφία επαναλαμβάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Η φυσιογνωμία της ακολουθίας και του τοπίου παραμένει αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες, ένα σημείο αναφοράς μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Μετά την ακολουθία του εσπερινού κάτοικοι και παραθεριστές της Αίγινας εξακολουθούσαν να έρχονται μέχρι αργά για να ανάψουν ένα κερί, ενώ σήμερα το πρωί έγινε η ακολουθία του όρθρου και της θείας λειτουργίας.

Τα τάματα των ναυτικών, ο σεβασμός των πιστών σε αυτό το μικρό εξωκλήσι, μαρτυρά την ιδιαίτερη σχέση των Αιγινητών με την περιοχή. Ένας φάρος για τους ναυτικούς που προσέγγιζαν στο λιμάνι της Αίγινας μέσα στη φουρτούνα, μια υπόσχεση και μια ευχαριστήρια δέηση για την ασφαλή επιστροφή στο νησί. Το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και το Φανάρι του Μπούζα, εξακολουθούν να παραμένουν αυθεντικά σύμβολα και εικόνες ταυτισμένες με την Αίγινα. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png