Η λιτανευτική πομπή της Αγίας Μαρίνας. .

Ένα από τα πιο γραφικά ξωκλήσια του νησιού πανηγυρίζει σήμερα και μαζί του οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Μαρίνας και του Μεσαγρού. Ο λόγος για το παραθαλάσσιο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται σε ένα μικρό λοφίσκο στην άκρη της πλαζ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πανηγυρική ατμόσφαιρα ξεκίνησε από χθες το απόγευμα με την περιφορά της εικόνας και την τέλεση του εσπερινού. Η περιφορά στην οποία συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική πέρασε από τον κεντρικό δρόμο και στη συνέχεια η πομπή έφτασε στον παραλιακό για να καταλήξει στα ανηφορικά σκαλοπάτια της μικρής εκκλησίας.

Η προσέλευση των πιστών ήταν πολύ μεγάλη και συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ καθώς στην Αγία Μαρίνα έφταναν κάτοικοι και παραθεριστές από όλες τις περιοχές του νησιού. Τα υπέροχα χρώματα που ήλιου που έδυε βρήκε την παραλία γεμάτη από ανθρώπους που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την εορταστική εκδήλωση η οποία περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και λαϊκή μουσική.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png