Τα Εννιάμερα της Παναγίας στη "Φανερωμένη".

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά, φορτισμένο με την παράδοση που το συνοδεύει, προσκυνήματα στο νησί, ένα μετόχι της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, η Παναγία η "Φανερωμένη". Το προσκύνημα είναι πλούσιο σε λαογραφικά στοιχεία που καταμαρτυρούν την ιερότητα του τόπου, αλλά και τη θρησκευτικότητα των Αιγινητών. Μια κατακόμβη και οι τοίχοι μιας εκκλησίας που το κτίσιμο της δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, συνθέτουν ένα εκκλησιαστικό μνημείο μεγάλης παραδοσιακής και θρησκευτικής αξίας. Η εκκλησία γιορτάζει εννιά ημέρες μετά την Κοίμηση της Θεοτόκου και χθες, απόγευμα Δευτέρας, ο δρόμος μπροστά από την εκκλησία γέμισε από πιστούς που έφταναν με τα αυτοκίνητά τους για να προσκυνήσουν και να ακούσουν τον πανηγυρικό εσπερινό.

Οι πιστοί εξακολουθούσαν να καταφθάνουν και μετά το τέλος της ακολουθίας μέχρι αργά. Η καθαγιασμένη ατμόσφαιρα της μικρής κατακόμβης αποζημιώνει τον επισκέπτη, καθώς εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται για να ανασπαστούν. Το πρωί θα τελεστεί η θεία λειτουργία, που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη λαμπρότητα που έχει ο κατάλευκος περίβολος τα πρωινά. Περισσότερα για την ιστορία και τις θρησκευτικές παραδόσεις που σχετίζονται με την εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png