Ο πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου...

Με τη συμμετοχή των πιστών και του κλήρου του νησιού ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Σημαιοστολισμένο το προαύλιο του μοναστηριού γέμισε από προσκυνητές που έφτασαν από νωρίς για να παρακολουθήσουν τον εσπερινό, που αφού ολοκληρώθηκε ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή. Μετά την κάθοδο της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στο νέο Ιερό Ναό άρχισε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικκυθήρων κ.κ. Σεραφείμ. Συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Δωρόθεος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.


Οι πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου θα συνεχιστούν σήμερα το βράδυ με την ολονύκτια αγρυπνία που θα ξεκινήσει στις 10 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 5 το πρωί. Αύριο και μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει Πανηγυρική Δοξολογία και Λιτάνευση των τιμίων Λειψάνων στον ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Δείτε φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Νεκτάριο εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png