Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. . .

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, που έφτασαν στο νησί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και πιστών και κλήρου από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου προστάτη της Αίγινας Αγίου Νεκταρίου. Στο νέο μεγάλο ναό του Αγίου Νεκταρίου, το πρωί πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και στη συνέχεια οι πιστοί μαζί με τον κλήρο σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή, με την οποία κατέβασαν την εικόνα και την Τιμία Κάρα του Αγίου Νεκταρίου στο κέντρο της Αίγινας. Η μαθητική κοινότητα του νησιού που συμμετείχε στην λιτανεία, η δημοτική αρχή, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης του νησιού και των σωμάτων ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Από εκεί σχηματίστηκε η λατρευτική πομπή, που διαμέσου της παραλίας της Αίγινας κατέληξε στο Μητροπολιτικό Ναό. Αυτοκίνητο του Δήμου Αίγινας έρανε με δάφνες το δρόμο από όπου θα περνούσε η εικόνα του αγίου, ενώ πολλές οικογένειες είχαν στρώσει το δρόμο με τα χαλιά του σπιτιού τους.

{magictabs}|||| Video 1::

|||| Video 2::

{/magictabs}

Ο καιρός στο νησί βελτιώθηκε σημαντικά με την έναρξη της λιτανείας και εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν τη λατρευτική πομπή στην παραλία και το ιστορικό κέντρο της Αίγινας, που έγινε συνοδεία της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας έγινε δέηση στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Δημαρχείο και στο ναό του Αγίου Νικολάου Την εικόνα συνόδευσαν επίσης μαθητές της Ριζαρείου Σχολής, στην οποία δίδαξε ο Άγιος Νεκτάριος. Κατά την είσοδο στην Μητρόπολη την εικόνα έραναν με άνθη οι κυρίες της ενορίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι βουλευτές της περιφέρειάς μας κύριοι Καρύδης και Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης και ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Σπύρος Σπυρίδων. Η εικόνα και η Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου θα παραμείνουν στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας μέχρι τις 4 το απόγευμα, οπότε και με αυτοκινητοπομπή θα μεταφερθούν στη μονή της Αγίας Τριάδος.

.Δείτε φωτογραφίες από την λιτάνευση της εικόνας εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png