Η περιφορά των επιτάφιων στην παραλία της Αίγινας. .

Βραδιά κατάνυξης η σημερινή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, που συμμετείχαν στην ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στους ενοριακούς ναούς της Αίγινας και της περιφέρειας τους νησιού. Κατά την παράδοση των τελευταίων δεκαετιών οι τρεις επιτάφιοι από τις αντίστοιχες ενορίες του κέντρου της Αίγινας συγκεντρώθηκαν στην παραλία, αφού πρώτα κάθε ένας ξεχωριστά διέσχισε σε λατρευτική πομπή τους δρόμους του ιστορικού κέντρου. Ο κλήρος και οι πιστοί του Μητροπολιτικού ναού, τέλεσαν δέηση στο νοσοκομείο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην παραλία.


Την πομπή του επιταφίου συνόδεψε η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου "Μούσα", προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο "χρώμα" στην κατανυκτική βραδιά. Μαζί με τους ιεροψάλτες, τους ύμνους της ακολουθίας έψαλλαν και οι πιστοί, διατηρώντας αυτή την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της συνοχής των ενοριών. Για πρώτη φορά φέτος, οι τρεις επιτάφιοι, αφοί διέσχισαν την παραλία, συγκεντρώθηκαν στην Παλιά Προβλήτα και όχι μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου. Τη δέηση που ακολούθησε, παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, που κρατώντας αναμμένα κεριά δημιούργησαν τη γνώριμη εικόνα της βραδιά της Μεγάλης Παρασκευής στην παραλία.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά των επιτάφιων εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png