Τελετή θεμελιώσεως του ναού του Αγίου Παντελεήμονα στις Πόρτες. .

Το θεμέλιο λίθο στον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Παντελεήμονα στις Πόρτες, έθεσε σήμερα το απόγευμα μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ. Σε αυτή τη γραφική άκρη της Αίγινας, όπου ο χρόνος κυλάει ακόμη με τους ρυθμούς της φύσης, ο χώρος γύρω από το εργοτάξιο του νέου ναού, γέμισε από κατοίκους των Πορτών και της ευρύτερης περιοχής, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την τελετή της θεμελίωσης, μία τελετή που έχει τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και δημιουργεί την αίσθηση της γέννησης, "του ξεκινήματος από την αρχή".


"Θεμέλιο βάζουμε μια πέτρα που έχει το σταυρό επάνω, αλλά ουσιαστικά θεμέλιο είναι ο Χριστός. Στο Χριστό επάνω θεμελιώνουμε τα πάντα" είπε ανάμεσα σε άλλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ μιλώντας στους πιστούς. Ο κ.κ. Εφραίμ κατέβηκε στα θεμέλια του ναού και τοποθέτησε το θεμέλιο λίθο, ενώ μετά το πέρας τη τελετής ευχήθηκε στο κατοίκους των Πορτών για την ολοκλήρωση του έργου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png