Ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Παρασκευής. .

Τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμά αύριο η εκκλησία μας και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και η περιφορά της εικόνας στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Μεριστό. Η προσέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, που έφταναν από κάθε σημείο της Αίγινας για να παρακολουθήσουν την ακολουθία ξεκίνησε από νωρίς. Ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης και η ενορία της Μητροπόλεως είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα συστηματικές προσπάθειες για τη συντήρηση του ναού, που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία, λίγο έξω από το κέντρο της Αίγινας.


Μετά και την ολοκλήρωση της αρτοκλασίας, κλήρος και πιστοί σχημάτισαν λατρευτική πομπή, κάνοντας την περιφορά της εικόνας στους δρόμους γύρω από το ναό.  Η προσέλευση των προσκυνητών θα συνεχιστεί μέχρι αργά σήμερα το βράδυ. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία. Πάντως και φέτος εκφράστηκαν παράπονα για τους δεκάδες μικροπωλητές που σε πολλές περιπτώσεις κατέλαβαν μεγάλα σημεία του οδοστρώματος εμποδίζοντας την κυκλοφορία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png