Η λατρευτική πομπή της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο κέντρο της Αίγινας. .

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η λατρευτική πομπή της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από το Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας που πανηγυρίζει σήμερα Τετάρτη. Οι εορταστικές, λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης με την τέλεση του εσπερινού και της αρτοκλασίας. Ακολούθησε η κατανοητική λιτάνευση της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αίγινας.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γιαννούλης, εφημέριος του ιερού ναού της Μητρόπολης, ο κλήρος του νησιού και πλήθος πιστών αποτέλεσε τη λατρευτική πομπή, που φτάνοντας στην είσοδο του νοσοκομείου Αίγινας σταμάτησε για λίγα λεπτά προκειμένου να τελεστή δέηση.Ακολούθως η λιτανεία κατευθύνθηκε προς την παραλία όπου και έγινε δέηση στο Δημαρχιακό κτίριο. Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας θα πραγματοποιηθεί ετήσια, καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση, που περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, προβολή ταινίας και κεράσματα. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png