Αγρυπνία στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας. .

Με πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης ο πανηγυρικός εορτασμός στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσα. Όπως κάθε χρόνο, μετά την κατασκευή του δρόμου, εκατοντάδες ήταν και φέτος τα οχήματα που ανηφόρησαν προς το βουνό που δεσπόζει το "αντρικό". Μακριά από την ατελείωτη σειρά με τους πάγκους και την πολύβουη σαν πλατεία, που έχει διαμορφωθεί έξω από τις πύλες της μονής, στο εσωτερικό της οι πιστοί δεκάδες, έμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να παρακολουθήσουν την αγρυπνία.


Για τους επισκέπτες του νησιού ο δρόμος που οδηγεί στη μονή της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας βρίσκεται απέναντι από τον ναό του Αγίου Νεκταρίου. Πρόκειται για ένα μοναστήρι με έντονο φρουριακό χαρακτήρα που χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από τους μοναχούς, Αρσένιο και Μακάριο με χρήματα που διέθεσαν οι ίδιοι, αλλά και με την συνδρομή των πιστών. Είναι πιθανών η θεμελίωση του μοναστηριού να έγινε πολύ νωρίτερα το 1403, αλλά το οικοδόμημα να καταστράφηκε από πυρκαγιά. Δυστυχώς το μοναστήρι καταστρέφεται εκ νέου από πυρκαγιά στις αρχές του 18ου αιώνα. Το 1808, ο μοναχός Παρθένιος ξαναχτίζει τη μονή και είναι αυτή που σώζεται μέχρι σήμερα. Θα ακούσετε να το λένε και "Αντρικό". Ίσως γιατί έως μέχρι το 1935 λειτουργούσε ως ανδρικό μοναστήρι. Σήμερα είναι γυναικείο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png