Η ανακήρυξη του εφοπλιστή Βασ. Κωνσταντακόπουλο ως "Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου".


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας
Την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα είχαμε την χαρά να καλωσορίσουμε και να δεχθούμε την ευλογία, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορέας και Έξαρχου Ιαπωνίας,  πατέρα Αμβρόσιου. Διπλή η τιμή για το νησί μας με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πησιδίας (π. Κορέας) Γέροντα Σωτήριου Τράμπα ο οποίος ήταν εντεταμένος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να απονείμει το "Οφφίκιον του Άρχοντα  της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας" στον μεγάλο ευεργέτη, εφοπλιστή κύριο Βασίλειο Κωνσταντακόπουλο.

Συγκινητικές οι στιγμές για όλους μας και κυρίως των γονέων των δύο Αρχιερέων κατά σάρκα αδελφών, που συλλειτουργούσαν, του Σεβασμιότατου. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης πατέρα Εφραίμ και του Σεβασμιότατου. Μητροπολίτη. Κορέας πατέρα Αμβρόσιου.

Μετά από το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε  το τελετουργικό της απονομής του «Οφφίκιου του Άρχοντα» στον εφοπλιστή Βασ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή του Οικουμενικού Πατριαρχείου  στο πρόσωπο του.

Ο καπετάν Βασίλης, όπως τον αποκάλεσε ο πατέρας Σωτήριος, είναι ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρίας “Costamarine Shipping SA” που δραστηριοποιείτε σε πλοία μεταφοράς  «κοντέινερ»

Ξεκίνησε στην θάλασσα ως «τζόβενο» και με την εργατικότητα του, κατάφερε, η εταιρία του, να είναι στις πρώτες θέσεις της παγκοσμίου ναυτιλίας, καθώς και με δραστηριότητες στην στεριά, όπως ξενοδοχειακές μονάδες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png