Παραμονή της εορτής των Ταξιαρχών στο Μαραθώνα. .

Των Ταξιαρχών αύριο και πολλά γραφικά ξωκλήσια του νησιού γιορτάζουν σήμερα το απόγευμα, ένα γραφικό φθινοπωρινό απόγευμα της Αίγινας, με τις πολύχρωμες σημαίες να κυματίζουν κάτω από το μολυβή ουρανό. Το εκκλησάκι των Ταξιαρχών στο Μαραθώνα βρίσκεται περίπου εκατό μέτρα από τον κεντρικό παραλιακό δρόμο, στο ύψος της δεύτερης παραλίας. Αποτελούσε τον παλιό ενοριακό ναό της περιοχής, αλλά συνεχίζει να αποτελεί ένα αγαπημένο κομμάτι της παράδοσης για τους κατοίκους του Μαραθώνα που κάθε χρόνο την ημέρα των Ταξιαρχών στο στολίζουν με λουλούδια, υψώνουν την γαλανόλευκη και συνεχίζουν την παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά.


Οι αυθεντικές εικόνες ανάμεσα στις φιστικιές, παραμερίζουν για λίγες στιγμές τη σκληρή πραγματικότητα της επικαιρότητας. Το μικρό εκκλησάκι θα παραμείνει ανοικτό και αύριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία. Τον εσπερινό παρακολούθησαν κάτοικοι του Μαραθώνα που φροντίζουν για τη διατήρηση της μικρής εκκλησίας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού συλλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png