Λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στις κεντρικές οδούς της Αίγινας. . .

Με μία μεγαλοπρεπή θρησκευτική πομπή στους δρόμους του ιστορικού κέντρου του νησιού, κορυφώθηκαν πριν από λίγο οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του πολιούχου της Αίγινας, του Αγίου Νεκταρίου. Λίγο μετά τις 10:30 π.μ. ο κλήρος, οι μοναχές της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδας και οι πιστοί που παρακολούθησαν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατέβασαν στην Αίγινα με αυτοκινητοπομπή την εικόνα και τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου. Η Λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:15 από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου και τη συνόδεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, διοικητικών φορέων και συλλόγων του νησιού.


Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι η προσέλευση πιστών που ταξίδεψαν μέχρι το νησί για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νεκτάριο. Ο ηλιόλουστος καιρός συνέβαλε στη συμμετοχή των πιστών, που συγκεντρώθηκαν στην παραλία και σε άλλα σημεία του κέντρου, από όπου θα περνούσε η θρησκευτική πομπή. Δέηση έγινε στο χώρο του δημαρχιακού κτηρίου, ενώ αυτοκίνητο του Δήμου Αίγινας έρανε με δάφνες το δρόμο. Η πομπή δια μέσου της οδού Ιουλίας Κάτσα έφτασε την ενορία του Αγίου Νικολάου, όπου οι οικογένειες της περιοχής είχαν στρώσει με χαλιά και είχαν ράνει με άνθη το δρόμο για να τιμήσουν τον Άγιο.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ στους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας εδώ.

Διασχίζονταν της οδό Θωμαϊδου και Μητροπόλεως, η Λιτανεία έφτασε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, όπου η Τίμια Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα εκτεθούν για προσκύνημα μέχρι τις τέσσερεις το απόγευμα, όποτε και θα ξεκινήσει η παράκλησις. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή η απόδοση του Εθνικού Ύμνου από πιστούς μέσα στον ιερό ναό, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού στις 16:30 η Τιμία Κάρα θα ανακομισθεί από την πόλη της Αίγινας στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος όπου θα ψαλεί ο εσπερινός της αποδόσεως και η ιερά παράκλησις.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png